top of page

Inspirasjonen bak Trondheim Craft Beer Festival

martin13599



Fra idé til virkelighet: Hvorfor Trondheim trengte en egen håndverksølfestival?

Tommy Holen Helland forteller om hva som drev ham til å starte en mer intim festival med fokus på håndverksøl, og hvordan den utfyller den allerede eksisterende Bryggerifestivalen på Torget.


Hva får en mann til å starte enda en ølfestival i Trondheim – en by som allerede huser den store Bryggerifestivalen på Torget? For festivalgründer og ildsjel Tommy Holen Helland var svaret enkelt: Han ønsket å skape et mer intimt rom for ekte ølprat og nysgjerrig utforsking av nye smaker.


“Jeg så et marked her i byen for en festival som gir publikum muligheten til å prate direkte med bryggerne, og ikke minst oppleve mer internasjonale og litt sjeldne øltyper,” forteller han.


Tommy understreker at Bryggerifestivalen på Torget er en kjempesuksess og en flott folkefest, men at den – av naturlige årsaker – retter seg mot et svært bredt publikum og selger store mengder pils. TCBF (Trondheim Craft Beer Festival) ble dermed “lillebroren” i festivalsammenhengen, med et skarpere fokus på håndverk, spesialiteter og tett kontakt med folkene bak brygget.


“Vi trenger begge deler i en levende ølby. Den store folkefesten er viktig for å engasjere massene, mens vi i TCBF vil gi et rom for dypdykk i alt fra humletyper til bryggemetoder,” sier Tommy.


Og nettopp denne nysgjerrigheten på faget – og viljen til å hente spennende smaker inn fra hele verden – er det som driver ham videre. Her håper han at både nybegynneren og ølentusiasten føler seg velkommen. Sammen kan de oppdage at øl er mye mer enn bare “en kald en på fredag”.


TCBF representerer ifølge Tommy en “minifestival med maksmuligheter”: masse å smake på, men i et format der du rekker å prate med bryggeriene. Denne visjonen er selve fundamentet festivalen er bygget på – og årsaken til at Trondheim virkelig trengte en ny håndverksølfestival.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page