top of page

Trøndersk gull: Fra tradisjon til innovasjon - Trøndelags rolle i norsk bryggerihistorie

martin13599

Oppdatert: 1. feb.


Tommy brenner for å vise fram “Trøndersk gull” – ølbryggeriene i regionen som både er

tradisjonsbærere og innovatører innen nye stilarter.


Trøndelag har en rik bryggerihistorie, og det er nettopp denne gullåren Tommy Holen Helland ønsker å fremheve under Trondheim Craft Beer Festival. Han beskriver trøndersk øl som en “bauta” i norsk bryggeriutvikling, med et imponerende mangfold av brygg.


“Her finner du alt fra klassiske bryggerier som holder på tradisjonene, til de superinnovative som stadig tester nye humletyper og bryggemetoder,” sier Tommy.


Flere av bryggeriene i regionen har allerede fått internasjonale utmerkelser for kvaliteten på ølet sitt, og Tommy mener at man ikke behøver å reise særlig langt for å oppleve verdensklasse-øl. For ham handler det om å løfte fram den unike blandingen av kulturhistorie og kreativitet som gjennomsyrer Trøndelag.


“Jeg liker å si at vi ikke trenger å krysse Atlanteren for å finne noe av det beste som finnes. Vi har det rett her, rett utenfor døra!”


Under festivalen vil publikum kunne smake på alt fra tradisjonell pils og bayer til syrlige surøl og moderne IPA-varianter. Tommy ser det som en hovedoppgave å invitere folk til å bli kjent med ølet som brygges “hjemme” – og ikke minst møte bryggerne bak.


Avslutning

Gjennom TCBF får Trøndelagsbryggeriene en unik sjanse til å skinne, og publikum kan få øynene opp for både gamle tradisjoner og nytenkende, prisvinnende håndverk. I følge Tommy er Trøndelag en region som virkelig fortjener å kalles et episenter for norsk ølkultur.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page